İSTİKLAL MARŞI'NI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI

İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un yazdığı milletimizin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan, İstiklal Marşı'mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından  kabul edilişinin 100. Yıldönümünü kutluyoruz.

Mehmet Akif ERSOY milletimize cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek üzere İstiklal Marşı'mızı yazmıştır. İstiklal Marşı, halkımızın bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren, eşsiz bir eserdir. Mehmet Akif ERSOY, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" derken; verilen mücadelenin zorluğunu ifade etmiştir. Bu zorluğun bilincinde, Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı bu yolda öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizle birlikte emin adımlarla yürüyoruz.  İstiklal Marşı'mız milletimizin Atatürk önderliğinde, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanının anlatımıdır. Bu destanı yazan Mehmet akif Ersoy anısına düzenlenen ilçemiz geneli yapılan "İSTİKLAL MARŞI'NI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI"  adlı yarışmada okulumuzu temsil ederek okul öncesi grubunda birinci olan 5 yaş grubu öğrencimiz "Buse GÖKÇE"yi tebrik ediyoruz.